A Food Not Bombs egy vallásoktól és pártpolitikától független nemzetközi szerveződés, amit még az 1980-as években hoztak létre amerikai békeaktivisták. A Food not bombs mozgalom keretében vegetáriánus meleg ételeket osztunk rászorulók számára, s akcióink egyben békés demonstrációk. Tudatosítanunk kell, hogy hús előállítása rengeteg gabona, föld, víz felhasználásával jár – könnyen belátható, hogy lemondva a húsról hozzájárulhatunk a világ élelmezési problémáinak megoldásához. A terjeszkedő nagyipari állattenyészetek útjából sorra írtják ki az erdőket, tönkre teszik a talajt, és a szarvasmarhák metánképzése pedig hozzájárul a klímaváltozáshoz. Ráadásul az nagyipari körülmények között élő állatok életkörülményei rettenetesek. Továbbá akcióinkkal szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy koránt sincs minden rendben ezzel a rendszerrel, és ezzel kilépve az utcára nap, mint nap szembesülhetünk, látva az aluljárókban vagy más, mélyszegénységben élő emebereket. Az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unió tagállamaiban jelentős a túlfogyasztás és a pazarlás, olyannyira, hogy emberek tömegei élnek és élhetnének a gazdagok kukáiból. Ételosztásunkkal tehát a javak egyenlőtlen elosztása, egyesek túlfogyasztása és sokak létminimum alatt élése ellen demonstrálunk. Véleményünk szerint az ételhez és a hajlékhoz való jog alapvető emberi jog.

 
A budapesti Food not bombs csoporttal a Fehérvári úti piacra vagy a Fővám téri vásárcsarnokba járunk szombatonként kidobásra ítélt, de még felhasználható zöldségekért, melyeket vasárnap Társadalomelméleti Kollégium konyhájában megfőzünk. Végül a környék aluljáróiban szétosztjuk a gyakran többfogásos vegetáriánus menüt.
 
Ha szeretnél csatlakozni vagy bővebb információra van szükséged, írj a foodnotbombsbp KUKAC gmail PONT com címre!
 
Örömmel fogadunk alapanyag felajánlásokat is (kenyér, olaj, durum tészta, rízs, hagyma, krumpli, stb)!
 
Ételosztásainkra szeretettel várunk dobosokat, zsonglőröket!

A bejegyzés trackback címe:

https://foodnotbombs.blog.hu/api/trackback/id/tr582446260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.