November 20.-án a Földkeltés programok után spontán osztást tartottunk közösen chez Greg, Kaszinó 2010 és a még hozzánk verődő barátokkal, ismerősökkel és ismeretlenekkel, sikeresen kiosztva az aznap megmaradt lencse egy részét.

 

 

Másik részét pedig másnap felhasználhattuk a "rendes" FNB osztáson, hála érte Gregnek és a Földkeltéseknek!

A Földkeltés rendezvény után megmaradt elsőosztályú vegan ételmaradékból befőttesüvegekbe porciózott elemózsiákat készítettünk.

érezd, hogy élvezd!:)

Folyt.Köv.

 

 Csak copy+paste, saját ajánló írásra most nincs idő, bocs:

FöldKelte újabb fergetegesnek ígérkező összejövetelt szervez, ezúttal a Tűzraktérben, november 20-21-én. Szombat délelőtt ízelítőt kapunk egy portugál aktivistától GMO témában, délután pedig Carlos Aguirre mexikói történész beszél a Zapatista mozgalom múltjáról és jelenéről. A nemzetközi kitekintést vasárnap helyzetjelentés követi a Földkeltéből kibontakozó kezdeményezésekről, majd a délután folyamán közösségi fórumoknak adunk teret a közvetlen kereskedelem, a városi autonómia, a közösségi kertek és az akciótervezés témakörökben.

A fő programok mellett a kistermekben vasárnap kézműves, jóga és tánc foglalkozásokat tartunk. Szeretnénk továbbá közös elgondolás alapján megtervezni a táborban útjukra indult projektek folytatását.

Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel, hogyan tudna közelebb kerülni a földhöz, embertársaihoz és önmagához, akár itt Budapesten is!

RÉSZLETES PROGRAM:
http://foldkelte.wordpress.com 

 

 Kis ajánló következzen most:
 



Hallgassátok a Civil Rádiót!

 

FM9800 vagy

www.civilradio.hu

http://lmv.hu/MindenkiJoga

A témák: Amnesty International Konferencia, Roma jogok Európában, és Greg Bennick interjú!

 

Sajnos képeket nem szoktunk készítgetni, azonban én néha főzés közben szoktam fotózni. Nagyon ritkán, mivel csak kettő online képet sikerült találnom "ahogy én látom a főzést":

A képek innen vannak:
http://digitalanalog.aminus3.com/


Hamarosan több képpel jövünk, akkor már osztásról is!




bajomiancsi 2010.11.14. 20:16

részletek

Hogyan is néz ki egy Food not bombs akció?

Szombaton fél kettő környékén találkozunk a Fehérvári úti piacnál, ahol összegyűjtjük a kidobásra ítélt zöldségeket.

Vasárnap 10 körül elkezdtünk főzni a TEK-ben, majd ha kész a finom étel, akkor kimegyünk vele az aluljárókba, szétosztani.

Egyszerű és nagyszerű!:)

Ha jönnél, írj a foodnotbombsbp KUKAC gmail PONT com címre!

Mindenkit szeretettel várunk!

Az elmúlt hónapban viszonylag nagy nyilvánosságot kapott a mozgalom, a bejegyzésben összegyűjtük ezeket.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a freeganekről (aka városi nomádokról), és az FNB-ről készített riportot:

A Tilos Rádió Páholy műsorában is beszéltünk az akcióinkról, az adás meghallgatható itt

Piacozásról, freeganségről készült egy cikk itt, plusz van hozzá videó és képgaléria is.

Itt leginkább barátainkról van szó, de still hasznos.

Szép hetet mindenkinek!


 

A Food Not Bombs egy vallásoktól és pártpolitikától független nemzetközi szerveződés, amit még az 1980-as években hoztak létre amerikai békeaktivisták. A Food not bombs mozgalom keretében vegetáriánus meleg ételeket osztunk rászorulók számára, s akcióink egyben békés demonstrációk. Tudatosítanunk kell, hogy hús előállítása rengeteg gabona, föld, víz felhasználásával jár – könnyen belátható, hogy lemondva a húsról hozzájárulhatunk a világ élelmezési problémáinak megoldásához. A terjeszkedő nagyipari állattenyészetek útjából sorra írtják ki az erdőket, tönkre teszik a talajt, és a szarvasmarhák metánképzése pedig hozzájárul a klímaváltozáshoz. Ráadásul az nagyipari körülmények között élő állatok életkörülményei rettenetesek. Továbbá akcióinkkal szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy koránt sincs minden rendben ezzel a rendszerrel, és ezzel kilépve az utcára nap, mint nap szembesülhetünk, látva az aluljárókban vagy más, mélyszegénységben élő emebereket. Az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unió tagállamaiban jelentős a túlfogyasztás és a pazarlás, olyannyira, hogy emberek tömegei élnek és élhetnének a gazdagok kukáiból. Ételosztásunkkal tehát a javak egyenlőtlen elosztása, egyesek túlfogyasztása és sokak létminimum alatt élése ellen demonstrálunk. Véleményünk szerint az ételhez és a hajlékhoz való jog alapvető emberi jog.

 
A budapesti Food not bombs csoporttal a Fehérvári úti piacra vagy a Fővám téri vásárcsarnokba járunk szombatonként kidobásra ítélt, de még felhasználható zöldségekért, melyeket vasárnap Társadalomelméleti Kollégium konyhájában megfőzünk. Végül a környék aluljáróiban szétosztjuk a gyakran többfogásos vegetáriánus menüt.
 
Ha szeretnél csatlakozni vagy bővebb információra van szükséged, írj a foodnotbombsbp KUKAC gmail PONT com címre!
 
Örömmel fogadunk alapanyag felajánlásokat is (kenyér, olaj, durum tészta, rízs, hagyma, krumpli, stb)!
 
Ételosztásainkra szeretettel várunk dobosokat, zsonglőröket!
süti beállítások módosítása